Courgettecake met avocado limoencreme

Tijd
10 | oventijd 40 min.
Voor
10 pers.
Kenmerken
Courgettecake
Avocado
Limoencreme
Ingrediënten
  • 100 g pistachenoten, ongebrand en ongezouten
  • 1 courgette
  • 100 g boekweitmeel
  • 50 g proteïnepoeder met vanillesmaak
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • bakpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 400 g dadels, ontpit
  • 2 el agavesiroop
  • sap en schil van 1/2 limoen
  • 75 g walnoten
  • 1 avocado
  • 50 g gesmolten kokosolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 50 g geraspte kokos
  • 50 g kokosyoghurt
  • handje pistachenoten, ongebrand en ongezouten
Deze heerlijke courgettecake met avocado limoencreme komt uit het kookboek Fit Vega(n) Food van Nanneke Schreurs en José van Riele.

Meer weten over dit kookboek? Lees hier de recensie over Fit Vega(n) Food!

Fit Vega(n) Food

 

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Meng nu de pistachenoten, courgette, boekweitmeel, proteïnepoeder, kokosolie, bakpoeder, vanille-extract, dadels, agavesiroop en het sap en de schil van een halve limoen in een keukenmachine tot een glad beslag.
Hak de walnoten in grove stukken en roer deze als laatste door het beslag.

3

Schenk het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Maak nu de avocado-limoencrème.
Schil de avocado en verwijder de pit.
Prak het vruchtvlees fijn in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Roer goed door en laat opstijven in de koelkast. Roer tussendoor nog een paar keer zodat er een gelijkmatige crème ontstaat.

5

Laat de taart even afkoelen wanneer deze uit de oven komt en bestrijk deze dan met de crème.
Versier de taart met wat pistachenoten.

Kook verder
Tijd: 10 minuten | 50 minuten in de oven Personen: 10 plakken