Tirami...Zo

Tijd
35 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Émilie Guelpa
Desserts met allure
Nagerechten
Toetjes
Lekkere recepten
Recepten met chocolade
Nagerecht
Ingrediënten
  • 250 g mascarpone
  • 50 g suiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 200 ml ijskoude slagroom
  • 200 g chocolade
  • 100 g boter
  • 4 el cacao
  • 8 lange vingers
  • 2 kopjes espresso
  • 2 el rietsuikersiroop
In Desserts met allure van Émilie Guelpa, dat in september verscheen, leer je zelf de mooiste culinaire creaties binnen een handomdraai samen te stellen. Zoals een dessert met tiramisu.

Verras je gasten bijvoorbeeld met klassieke tiramisu of een nagerecht met peer en vanille. Kortom: desserts die nét dat beetje extra bieden. Lekker mocht een recept delen dat al enkele uren voor het serveren gemaakt kan worden. Namelijk: een dessert met tiramisu. Dek 't wel af met plasticfolie en bewaar het in de koelkast!

KEUKENGEREEDSCHAP

  • Elektrische mixer
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Rechthoekige lage bakvorm of schaal
  • Klein zeefje

VOORBEREIDING

  • mascarponecrème (blijft gekoeld 1 dag goed)
  • chocoladetruffels (blijven gekoeld 3 dagen goed)
  • opgemaakte bordjes (blijven gekoeld 1 dag goed)

KANT-EN-KLAAR TE KOOP

  • chocoladetruffels
Bereiding
1

Roer de dag van tevoren met een lepel de mascarpone glad, meng de suiker en het vanille-extract erdoor. Klop de slagroom in circa 5 minuten lobbig met een elektrische mixer. Vouw het mascarponemengsel voorzichtig door de stijfgeslagen slagroom. Schep de mascarponecrème in de spuitzak en leg hem een nacht in de koelkast.

2

Hak de chocolade grof en laat hem au bain-marie smelten. Voeg de boter toe en meng. Schep het mengsel in de bakvorm. Dek af en zet hem 1 uur in de koelkast zodat de chocoladeboter kan opstijven. Snijd het mengsel in blokjes. Schep 3 eetlepels cacao op een klein bordje en rol de truffels erdoor zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.

3

Rasp van de lange vingers aan één kant over de lengte wat af om ze wat platter te maken. Leg ze daarop neer en bespuit de andere kant met mascarponecrème. Meng de espresso met de rietsuikersiroop.

4

Schep op elk bord een flinke eetlepel koffiesiroop en leg op elk bord 2 lange vingers en wat chocoladetruffels. Bestuif het geheel met behulp van een zeefje met cacao. 

Kook verder