Dubbel genieten: een wijnspijscombinatie van Hidde de Brabander en Marco Westra

Een bijzonder recept van Hidde de Brabander: de Eclair IJstaart, met daarbij een prachtige wijn en non-alcoholische combinatie van maître Marco Westra.


Ingrediënten

  • - Soezenbeslag:
  • 150 gram water
  • 150 gram volle melk
  • 150 gram boter
  • 3 gram fijn zout
  • 5 gram kristalsuiker
  • 160 gram patentbloem
  • 300 gram heelei
  • - Gelei van pure chocolade:
  • 190 gram volle melk
  • 200 gram slagroom
  • 15 gram invertsuiker
  • 300 gram pure chocolade
  • 20 gram vegetal (Sosa)
  • - IJs van gerookte, volle melk en vanille:
  • 3500 gram basismix
  • 200 gram volle melk
  • 85 gram kristalsuiker
  • 3 Nederlandse vanillestokjes
  • Kersen rookhout
  • - Extra nodig:
  • Gouddust
  • Bladgoud
  • Gedroogde vanillestokjes
  • Chocoladedecoratie

Bereidingswijze