Eggs Benedict

Tijd
30 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Eggs Benedict
Hollandaise
Ingredi├źnten
  • 1 tl natuurazijn
  • 4 eieren
  • 8 plakjes bacon
  • 4 Engelse muffins overdwars open gesneden
  • warme hollandaisesaus
  • zachte roomboter (om de broodjes mee te besmeren)
  • desgewenst fijngeknipte verse bieslook (optioneel)
Dit simpele recept voor Eggs Benedict heb je in een handomdraai klaar!

Wil je zelf lekkere hollandaise saus maken? Hier vind je het recept.

Tekst: Mieke van Laarhoven | Beeld: iStock

Bereiding
1

Kook water in een grote pan en voeg de azijn toe. Breek de eieren er voorzichtig boven en laat ze ca. 3 minuten zachtjes pocheren. Neem de eieren met een schuim-spaan uit het water en laat ze op keukenpapier uitlekken.

2

Bak intussen het spek uit en rooster de gehalveerde muffins. Besmeer de helften met boter en leg ze op 4 borden.

3

Beleg de muffins met het spek, leg daarop de gepocheerde eieren en schenk de saus eroverheen. Bestrooi desgewenst met de bieslook.

Kook verder