Espresso Martini pancakes met Angostura

Kenmerken
Angostura
Pancakes
Ingredi├źnten
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 200 ml volle melk
  • 20 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 3 eieren
  • 25 gr gesmolten boter
  • 100 ml espresso-siroop
  • 150 gr roomkaas
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 40 gr chocola krullen
Espresso Martini pancakes met Angostura bitter cocoa, daar zeggen wij geen nee tegen! Hoewel Angostura Bitters vaak wordt gebruikt om cocktails te maken, mag het ook zeker niet ontbreken in de keuken. Alvast een voorproefje met dit heerlijke recept.

Angostura lanceerde onlangs haar nieuwste smaak: cocoa bitter. Dit product staat voornamelijk bekend om te gebruiken bij cocktails, maar is in te zetten voor veel meer. Zo is het een waardevolle toevoeging in de keuken en geeft het net dat beetje extra aan zowel zoete als hartige gerechten. Laat je verrassen door dit heerlijke recept. 

Bereiding
1

Benodigde ingrediënten voor het beslag:

  • 200 gram bloem 
  • 1 eetlepel espressopoeder 
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 200 ml volle melk
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters 
  • 3 eieren 
  • 25 gr gesmolten boter 

Meng eerst alle beslag-ingrediënten met een garde in een grote kom en laat dit vervolgens een half uurtje rusten. 

2

Smelt een beetje boter in een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur.

3

Giet twee eetlepels van het mengsel in de pan en bak 2 minuten mee. Wanneer je kleine luchtbelletjes ziet ontstaan, kun je de pancakes omdraaien. 

4

Meng de roomkaas, yoghurt, bruine rum, kristalsuiker en cocoa bitters met een garde tot een glad geheel.

5

Maak een stapel van de pancakes en smeer steeds een laagje van het roomyoghurt mengsel ertussen.

6

Om het mooi af te toppen kun je nog wat espresso siroop en chocolade krullen over de pancakes strooien.