Focaccia met sinaasappel en rozemarijn

Tijd
90 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Crisp
Pasen
Lente
Focaccia
Ingrediënten
  • 500 g bloem
  • 7 g gist
  • 2 el honing
  • 2 sinaasappels, in dunne plakken
  • 2 à 3 takken rozemarijn, geplukt
  • Zeezoutvlokken
  • 330 ml water
  • 11 g zout
  • 30 ml olijfolie
Het is officieel lente en dat betekent dat Pasen ook voor de deur staat. Met deze focaccia met sinaasappel en rozemarijn op tafel voor de paasbrunch wordt het gegarandeerd een feestje!

Dit Italiaanse platbrood met honing en sinaasappel van Crisp brengt het beste van zoet en hartig bij elkaar. Smaakt precies zoals de lentezon.

Allergie-informatie:

Bevat: ​Gluten
Kan sporen bevatten van​: Noten, soja, pinda, sesam, mosterd
 

Bereiding
1

Meng 500 g bloem, 7 g gist, 300 ml lauwwarm water en 1 el honing. Begin met kneden en voeg na na 5 minuten 11 g zout (ongeveer 1 eetlepel) toe. Kneed nog 5 minuten door.

2

Vet een kom in met olijfolie. Vorm het deeg tot een bal, leg die in de kom en dek de kom af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek zodat het verdubbelt in grootte.

3

Bedek een ovenplaat of -schaal met bakpapier. Verdeel het deeg en zorg dat het overal 1 cm dik is. Duw er daarna kuiltjes in met je vingers.

4

Snijd met een scherp mes 2 sinaasappels in flinterdunne plakken. Leg die op het brood, dek alles opnieuw af met vershoudfolie en laat het nog 30 minuten rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 220 graden. Als je oven niet hoger gaat dan 200 graden, is dat geen probleem.

6

Meng 30 ml olijfolie met 30 ml water en 1 el honing. Verdeel het mengsel over het brood en strooi er geplukte rozemarijn en zeezoutvlokken over.

7

Bak het brood in 20-30 minuten goudbruin. Hou 30-40 minuten aan als je bakt op 200 graden. Als de onderkant van het brood zo stevig is dat je erop kunt kloppen, weet je zeker dat het gaar is.

8

Schenk nog wat olijfolie over het brood en laat het afkoelen voor je het aansnijdt.