Heerlijke hummus

Tijd
15 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Hummus
Kikkererwten
Dip
Ingredi├źnten
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • sap van 2 citroenen
  • 125 g tahin (sesampasta, verkrijgbaar bij de supermarkt)
  • 2 el water
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 tenen uitgeperste knoflook
  • zout
  • snuf paprikapoeder pikant en een beetje voor het bestrooien van de puree
  • snuf komijnpoeder (djinten)
  • zwarte kalamata-olijven naar wens
  • pitabrood
Deze hummus is heerlijk als dip bij de wortelen, bleekselderij of chips.

Wil je meer te weten komen over de oorsprong van kikkererwten en andere peulvruchten? Lees in dit artikel alles over hippe bonen! Heb je meer zin in een frisse salade? Probeer dan deze wittebonensalade met artisjok!

Bereiding
1

Pureer de uitgelekte kikkererwten met het citroensap, de tahin, het water, 3 eetlepels van de olie, knoflook, zout, paprikapoeder en komijn tot een gladde saus.

2

Doe de puree over in een mooie schaal en besprenkel met de rest van de olijfolie.

3

Bestrooi met de rest van het paprikapoeder. Naar wens kun je de hummus garneren met olijven.

4

Rooster het pitabrood en scheur deze in hapklare stukken. Dep er de hummus mee op.

Kook verder