Hele vis uit de oven met artisjok, geroosterde tomaatjes en couscous met wijnadvies

6 pers.

Dit showstuk maakt je feestmaaltijd compleet! Het recept komt uit de speciale jubileumeditie van De Eetclub van Saskia Noort, waar recepten van Jonathan Zandbergen en wijnadviezen van Harold Hamersma in te vinden zijn.


Ingrediënten

  • 600 g cherrytomaatjes
  • Kristalsuiker
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper
  • 3 tenen knoflook, plus 2 extra voor de artisjok
  • 50 ml olijfolie van goede kwaliteit, plus extra voor de artisjok en de couscous
  • 5 takjes tijm, plus 5 extra voor de artisjok en 5 voor de vis
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el korianderzaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 citroen
  • 12 kleine artisjokken (poivrades – mini-artisjokken uit Italië – met steel bijvoorbeeld)
  • 1 grote dorade rosé, dorade gris of zeebaars (2 kg en schoongemaakt)
  • 2 limoenen, in kwarten
  • 400 g couscous
  • 800 ml gevogeltefond
  • 2 takjes basilicum

Bereidingswijze