Hemelse warme appelbollen

Tijd
30 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Hemelse warme appelbollen
Janneke Philippi
Ingrediënten
  • 4 handappels
  • 4 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries, ontdooid)
  • 125 gram suiker
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 4 ingevette appelbolvormpjes of een bakplaat met bakpapier
  • appelboor
Een klapper van een dessert met slechts vijf ingrediënten? Janneke Philippi geeft het recept uit haar boek: Appeltaart bij Janneke thuis.

Dit heerlijke recept komt uit het boek Appeltaart bij Janneke thuis en staat in Lekker500 editie 2020. Voor dit ideale dessert voor de feestdagen heb je slechts vijf ingrediënten nodig. 

Bereiding
1

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de appels en steek er met een appelboor het klokhuis uit. Leg de deegplakjes op het werkvlak. Zet de appels omgekeerd op het deeg.

2

Meng de suiker met de kaneel. Vul de appelholtes met driekwart van de kaneelsuiker. Vouw het deeg rond de appels omhoog en goed dicht.

3

Keer de ingepakte appels en zet ze in de vormpjes of op de bakplaat. Prik boven de appelholtes een gaatje in het deeg zodat tijdens het bakken de hete lucht kan ontsnappen (zo barsten de pakketjes niet open). Bestrijk het deeg dun met de eidooier en bestrooi met de rest van de kaneelsuiker.

4

Bak de appelbollen in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat uit de oven iets afkoelen en krokant worden. Enjoy!

5

Ook lekker: stop in de holtes nog een beetje amandelspijs of wat rozijnen en serveer de appelbollen met warme vanillesaus.