Chef-kok Alain Alders: Hert met paddenstoelen
4 pers.
SVH Meesterkok Alain Alders van De Vrienden van Jacob in Santpoort kookt graag met seizoensproducten. Lekker mag het heerlijke recept voor 'Hert met paddenstoelen, brandnetel, kastanje, bloemkool en aardappelchips' delen.
Ingrediënten
- BRANDNETELCRÈME
- 30 g jonge brandneteltopjes
- 120 g knolselderij
- 10 g boter
- -
- SAUS VAN HERT EN AMANDEL
- 3 dl hertenjus
- 80 g gebrande amandelen
- 60 g boter
- 1 el amandelolie (optioneel)
- -
- GROENTEGARNITUREN
- 1/3 bloemkool
- 2 artisjokken
- 4 dl groentebouillon
- 1 el olijfolie
- -
- KASTANJEPUREE
- 40 g knolselderij
- 4 dl groentebouillon
- 80 g kastanjes
- 1 snijbiet
- 500 g hertenfilet
- 4 grote aardappelchips
- 0,5 romanesco