Guus en Dick: speciale frikandel

50 min. 4 pers.

Lekker mag een recept delen uit het nieuwste kookboek van chef-kok Dick Middelweerd en zanger Guus Meeuwis: 'Het jaar van Guus en Dick'. Dat zal smaken!


Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • 250 g kippengehakt
  • 3 tl versgemalen zwarte peper
  • 3 tl zout
  • 1 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • 1 stukje foelie
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 5 el ketjap manis
  • 6 el paneermeel
  • 200 ml mayonaise
  • sap van 1 limoen
  • 2 sjalotten, gepeld in ringen
  • 30 g bloem
  • 4 el goeisin-saus
  • 1 bosui, in ringen
  • 4 cornichons, in plakjes
  • 1 jalapeño

Bereidingswijze