Guus en Dick: speciale frikandel
50 min. 4 pers.
Lekker mag een recept delen uit het nieuwste kookboek van chef-kok Dick Middelweerd en zanger Guus Meeuwis: 'Het jaar van Guus en Dick'. Dat zal smaken!
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 250 g varkensgehakt
- 250 g kippengehakt
- 3 tl versgemalen zwarte peper
- 3 tl zout
- 1 1/2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemberpoeder
- 1/4 tl mosterdpoeder
- 1 stukje foelie
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 5 el ketjap manis
- 6 el paneermeel
- 200 ml mayonaise
- sap van 1 limoen
- 2 sjalotten, gepeld in ringen
- 30 g bloem
- 4 el goeisin-saus
- 1 bosui, in ringen
- 4 cornichons, in plakjes
- 1 jalapeño