Kalfsentrecote met zoete aardappelen

Kenmerken
Kalfsentrecote
Zoete aardappelen
Van Drie
Kalfsvlees
Ingredi├źnten
  • 4 stuks kalfsentrecote
  • 4 zoete aardappels, geschild
  • 1 potje kalfsfond
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 limoen
  • 1 klont boter
  • rijstolie
  • peper
  • fleur de sel (zeezout)
Met dit recept (+ video!) van kalfsvlees.nl leer je in een handomdraai zelf de lekkerste kalfsentrecote met zoete aardappels te maken.

In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit heerlijke recept thuis kunt bereiden:

Bereiding
1

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.

2

Doe de kalfsfond in een steelpannetje, voeg de rozemarijn toe en laat het zachtjes inkoken.

3

Snijd de zoete aardappel in blokjes.

4

Verwarm een (grill)pan voor op middelmatig vuur. Voeg een scheutje rijstolie toe en bak de kalfsentrecotes om en om bruin van buiten en rosé van binnen. Baktijd is afhankelijk van de dikte van de kalfsentrecotes maar zal ongeveer 4-6 minuten zijn.

5

Verwarm ondertussen een koekenpan voor en voeg een klont boter toe. Roerbak de zoete aardappel tot beetgaar, besprenkel met limoensap en kruid met wat fleur de sel.

6

Haal de kalfsentrecotes uit de pan en pak het in met aluminiumfolie zodat het kan rusten voordat het wordt aangesneden. Naar smaak de kalfsentrecotes met peper kruiden. Indien gewenst kan zout worden toegevoegd na bereiding. Zout het kalfsvlees nooit voor bereiding, zout onttrekt vocht.

7

Snijd de kalfsentrecotes in plakjes en serveer het met de gebakken zoete aardappel, de rozemarijnjus en een frisse groene salade.

Kook verder
Tijd: 10 minuten | 50 minuten in de oven Personen: 10 plakken