Kerstrecept: Hertenbiefstuk met rodekool-citrussalade

Tijd
20 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Kerstrecept
Hertenbiefstuk
Jumbo
Ingrediënten
  • 4x hertenbiefstukken
  • 2x sinaasappels
  • 4 eetlepels crema di balsamico
  • 300 gram verse rodekool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram jonge bladsla met rucola
  • 1x rode ui
  • 50 gram ongezouten walnoten
  • zout en peper
Op zoek naar een heerlijk hoofdgerecht voor het kerstdiner? Dit recept is bijzonder smakelijk, culinair verantwoord en ook nog eens binnen twintig minuten klaar. Ideaal voor als je meerdere gasten hebt.

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie 

Op zoek naar nog meer lekkere gerechten? Of wil je dit gerecht combineren met een voor-en nagerecht. Bezoek de website van Jumbo voor meer kerstrecepten en ideeën.

Bereiding
1

Schil de twee sinaasappels. En maak van het vruchtvlees handige partjes. Verwijder daarbij alle vliesjes. Vang het vruchtensap op.

2

Meng het vruchtensap met de vier eetlepels crema di balsamico. Kneed deze marinade in de verse rode kool.

3

Bak de hertenbiefstukken in een koekenpan (2 a 3 minuten per kant). Gebruik zou en peper om het op smaak te maken. 

4

Haal de hertenbiefstukken uit de pap en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat deze 5 minuten rusten. Schep intussen de sla met de ui, sinaasappelpartjes en walnoten door de rode kool. 

5

Verdeel de vier hertenbiefstukken over de vier borden en schep de salade erbij. 

Kook verder