Kruidenquiche met buffelricotta en citroen, perfect voor Pasen!

Tijd
45 min.
Kenmerken
Kruidenquiche
Paasrecept
Recept
Crisp
Ingrediënten
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 350 ml volle melk
  • 175 g geraspte oude kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 225 gram buffelricotta
  • 1 citroen, geraspt en geperst
  • 20 g kervel
  • 20 g basilicum
  • 20 g lavas
  • Eetbare bloemen
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
Pasen staat voor de deur. De perfecte gelegenheid voor deze vegetarische kruidenquiche met buffelricotta en citroen, met het recept van Crisp!

Dit jaar zullen we aan de paasdagen een iets andere invulling moeten geven dan dat we gewend zijn. Wel kunnen we het beste maken van de situatie en een heerlijke paasbrunch voor thuis maken, bijvoorbeeld. Lekker uitgebreid tafelen, goede gesprekken en een tafel gevuld met heerlijke gerechten. Deze kruidenquiche met buffelricotta en citroen is dé aanvulling voor zo'n brunch! 

Beeld en recept: Crisp

 

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Laat het bladerdeeg in losse blaadjes ontdooien. Vet een bakvorm in met olijfolie en bekleed hem met bladerdeeg. Druk het deeg goed aan bij de randen. Prik wat gaatjes in de bodem en snijd de restjes deeg netjes weg.

3

Meng de eieren met de melk, oude kaas, fijngesneden knoflook, ricotta en de schil en het sap van een citroen. Schenk het eiermengsel in de bakvorm.

4

Pluk de kruiden en strooi deze royaal over het eiermengsel.

5

Bak de quiche in 25 minuten af. Laat even afkoelen en garneer met de eetbare bloemen.