Tabouleh uit Chef Toub: Lekker Arabisch

Tijd
30 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Tabouleh
Arabisch
Chef Toub: Lekker Arabisch
Kookboek
Ingrediënten
  • 200 g bulgur (medium)
  • ½ granaatappel
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
  • ½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
  • 3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 bosje lente-uien, in schuine ringen
  • 1 komkommer, in kleine blokjes
  • geraspte schil en sap van 1 citroen zout en versgemalen
  • zwarte peper
  • 8 el citroenolie
Ontdek zelf hoe gezond en overrompelend de Arabische keuken is met dit heerlijke gerecht, tabouleh, van Mounir Toub uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch.

Mounir Toub neemt je in zijn nieuwste boek mee naar de rijke en veelzijdige Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. In Chef Toub: Lekker Arabisch staat koken en eten met heel veel liefde en plezier centraal.

Geniet van deze heerlijke tabouleh met frisse smaken!

 

Bereiding
1

Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.

2

Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).

3

Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.

4

Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.