Lekker Fred: Boerenkoolstamppot

Tijd
40 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Lekker Fred
Boerenkoolstamppot
Vjeze Fur
Freddy Tratlehner
Lekker Fred In Het Land
Ingrediënten
  • 600 g boerenkool
  • 800 g kruimige aardappeljen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • gesneden 200 g oesterzwammen, in repen gescheurd
  • 2 el ketjap
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1⁄2 tl chilipoeder
  • zout en peper
  • 100 ml haverenmelk
  • 3 el boter
  • 1⁄2 tl notenmuskaat
  • 2 el mosterd
  • krokante boerenkool
  • 50 gezouten pecannoten, grof gehakt
De boerenkoolstamppot van Freddy Tratlehner is hét gerecht voor de koude en winterse dagen die ons te wachten staan. We delen dit recept uit zijn nieuwe kookboek Lekker Fred In Het Land. Zo kom je de winterse dagen wel door!

"Doe alle ramen dicht en stook je huis hoog op (ongeveer 27 graden), dan komt er tijdens het koken de kenmerkende Nederlandse huis-aardappeljengeur vrij. Geniet ervan."

BENODIGDHEDEN

  • pureestamper
  • keukenrol
  • schuimspaan

 

Bereiding
1

Doe de boerenkool en de aardappeljen in een ruime pan en voeg zoveel water toe tot alles onderstaat. Breng het geheel aan de kook en kook de aardappeljen in ongeveer 40 minuten gaar.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de oesterzwammen met de ketjap, knoflook, het chilipoeder en wat zout. Verdeel de oesterzwammen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de deur op een kiertje staan.

3

Verwarm in een steelpan de melk. Giet de aardappeljen en de boerenkool af en doe alles terug in de pan. Voeg de warme melk en de boter toe en doe waarvoor je geboren bent. Prakken! Breng op smaak met zout, peper, de notenmuskaat en de mosterd.

4

Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Verdeel de oesterzwammen eroverheen en bestrooi met de krokante boerenkool en de pecannoten.

Kook verder