Lekker lokaal: Eenpersoons-appeltaart

Tijd
40 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Appeltaart
Lekker lokaal
Laura de Grave
Ingrediënten
  • 140 g spelt - of tarwebloem, plus extra om te bestuiven
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 1,5 middelgroot ei
  • 65 g ongezouten roomboter (koud)
  • 40 g hazelnootmeel*
  • 2 kleine appels
  • 2 tl kaneel
  • 2 el hazelnootolie
Het kookboek Lekker lokaal van Laura de Grave zit vol met heerlijke moderne, vegetarische en Hollandse recepten. Laura deelde dit recept voor een eenpersoons-appeltaartje, heerlijk met een bolletje ijs bijvoorbeeld!

"Heb je ook altijd al een hele appeltaart voor jezelf willen hebben? Maak dan deze eenpersoons-appel- taartjes! Simpel, heel erg lekker en ze zien er prachtig uit doordat je de appel in waaiervorm op het deeg legt."

Keukenspullen

Bakpapier

* Je kunt hazelnootmeel kant -en -klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken door 40 g hazelnoten in ca. 15 -20 sec. fijn te malen in een keukenmachine.

Bereiding
1

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de bloem, 30 g suiker,
 

2

1 ei, en 1⁄4 tl zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die tussen je handpalmen tot balletjes.
 

3

Bestuif je werkblad licht met bloem. Druk elk deegballetje met je handen uit tot een rond lapje van ca. Ø 10 cm. Leg de deeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
 

4

Meng het hazelnootmeel met 40 g suiker en 1⁄2 ei in een kom. Snijd de appel met schil (verwijder het klokhuis) in flinterdunne schijfjes. Meng de appel met de kaneel en de hazelnootolie in een kom.
 

5

Verdeel het hazelnoot -suikermengsel met een lepel over het deeg. Verdeel de appel er in waaiervorm over.*
 

6

Bak de appeltaartjes in het midden van de oven in ca. 25 -30 min. goudbruin en gaar.

Kook verder