Noedels op Maleisische wijze

Voor
1 pers.
Kenmerken
Antwerpen XIII
Ingrediënten
  • 1 pakje udonnoedels
  • 2 dunne plakjes kipfilet
  • 2 dunne plakjes rundvlees
  • 2 dunne plakjes varkensvlees
  • 2 dunne plakjes inktvis
  • 2 garnalen
  • 2 minipaksoi, gesnipperd
  • 2 shiitakes, in plakjes
  • 2 el ABC-saus (Chinese winkel)
  • 2 tl suiker zwarte azijn
  • 2 dl kippensoep olie
Dit heerlijke comfortfood-recept komt van Michael Leung, één van de chefs uit het boek XIII Antwerpen.

Michael Leung heeft restaurant 5 Flavors MMEI in Antwerpen, is een man van weinig woorden en moedigt je continu aan om uit je comfortzone te stappen. Hij is één van de dertien chefs die in het boek Antwerpen XIII staat. Hier vind je meer over dit boek dat culinair Antwerpen op de kaart zet.  

Bereiding
1

Kook de noedels in water en maak ze los met een vork. Giet af en laat uitlekken. 

2

Bak de kipfilet, het rundvlees, het varkensvlees, de inktvis en de garnalen. 

3

Verhit een pan of wok en bak de paksoi en de champignons. Doe er de ABC-saus, de suiker, een beetje zwarte azijn en de kippensoep bij. Voeg dan de noedels, het vlees, de inktvis en de garnalen toe. Schep goed in en bind de saus eventueel als ze te vloeibaar is. 

Kook verder