Oesters met bloemkoolcrème (10 stuks)

Kenmerken
Oesters
Noorderland
Recept
Wad
Waddenspecial
Ingrediënten
  • 10 oesters
  • 250 gr bloemkool
  • 150 ml room (je kunt alle soorten gebruiken)
  • verse dille
  • peper
  • zout
Laat je inspireren door de verrassende smaken van de wadden en ontdek natuurlijke producten. Maar wat kook je eigenlijk met producten van het wad? Noorderland deelt een heerlijk recept, van Visit Wadden, voor oesters met bloemkoolcrème!

"Bij oesters denken we al snel aan rijkdom en luxe. Maar wist je dat diezelfde oesters vroeger juist voor het armere volk bedoeld waren? In de 18de eeuw werden oesters bijna dagelijks gegeten door de minder bedeelden. Daarom een heerlijk oesterrecept voor de “gewone mens”; ook voor degenen die eigenlijk geen oesters lusten."

Benodigdheden:

  • staafmixer
  • keukendoek
  • oestermes

Lifestylemagazine Noorderland lanceerde in samenwerking met Visit Wadden de Waddenspecial, een speciale editie van Noorderland, geheel in het teken van het Waddengebied. Beleef thuis het waddengebied met de mooiste foto's, verhalen en heerlijke recepten met smaken van de wadden! Ga snel naar de winkel of bestel de Waddenspecial van Noorderland hier

 

 

 

 

Bereiding
1

OPEN DE OESTERS:

Gebruik voor het openen van de oesters een keukendoek of een speciale oesterhandschoen. Leg de schelp met de platte kant naar boven in je hand en zoek bij het smalle stuk van de schelp naar de opening. Steek het oestermes tenminste tot de helft in de schelp en draai het mes totdat de schelp opent. Snijd en wrik langs de bovenkant van de schelp zodat de oester helemaal loskomt van de bovenkant. Snijd nu de oester los. Leg de oesters apart van de schelpen en maak de schelpen schoon.

2

MAAK DE CRÈME:

Snijd de bloemkool en doe deze samen met de room en wat peper en zout in een pannetje. Kook dit 10 minuten (of tot de bloemkool gaar is). Pureer het geheel vervolgens in een keukenmachine of met een staafmixer tot een crème.

3

SERVEER:

Pak de schoongemaakte schelpen en de oesters. Schep nu een beetje crème in een schelp. Leg op de crème de oester. Maak het geheel af door er een beetje verse dille op te leggen.