Over de top: cheesecakecroissant met rood fruit

Voor
4 pers.
Kenmerken
Cheesecakecroissant
Croissant
Crisp
Ingrediënten
  • 4 croissants
  • 250 gram roomkaas
  • 125 gram blauwe bessen
  • 125 gram frambozen
  • Cacao-hazelnootpasta
  • Amandelschaafsel
Het is bijna croissantjesdag, en om dat te vieren lanceert Crisp heerlijke roombotercroissants naar Frans recept. Een croissant is van zichzelf al heerlijk, maar Crisp deelt met ons een recept om jouw croissant over de top te maken.

Aanstaande zaterdag is het de Dag van de Croissant, reden genoeg om daar gebruik van te maken en te genieten van een heerlijke roombotercroissant. Niet alleen de lekkerste croissants en recepten vind je in Frankrijk, ook de beste roomboter komt daar vandaan. Om precies te zijn in de regio Charentes-Poitou. De roomboter die daar vandaan komt heeft zelfs AOP-keurmerk, wat staat voor de beschermde oorsprong. 

 

Nu hoef je voor deze croissants niet speciaal naar Frankrijk, maar kun je ze gewoon (bevroren) thuis laten bezorgen door Crisp. De roombotercroissants van Crisp zijn voor 23% gevuld met AOP-boter uit Charentes-Poitou en worden gemaakt in Bretagne. 

 

In samenwerking met Sandra van @leukerecepten_nl een over-de-top-recept om helemaal uit te pakken. 

 

Bereiding
1

Bak de croissants in 20-24 minuten goudbruin in een op 180 graden voorverwarmde oven.

2

Snijd ze open en besmeer ze met roomkaas. Leg er ook de frambozen en blauwe bessen op.

3

Verwarm de chocoladepasta in een pannetje tot hij wat vloeibaarder wordt. Giet 'm daarna over de bovenkant van de croissant, en maak het af met wat amandelschaafsel.