Pecan-cheesecake pie

Kenmerken
Pecan-cheesecake pie
Ingredi├źnten
  • 100 g pecannoten, gehakt
  • 50 g slagroom
  • 50 g boter
  • 80 g bruine basterdsuiker
  • (Voor de cheesecakemix)
  • 150 g slagroom
  • 60 g poedersuiker
  • 420 g roomkaas (bijvoorbeeld van Philadelphia), op kamertemperatuur
  • scheutje vanille-extract
'Nog meer kleine taartjes' staat vol met heerlijke recepten voor bodems, vullingen en toppings om te combineren en taartjes helemaal naar jouw wens te kunnen maken. We delen een heerlijk recept, tevens favoriet van de redactie: Pecan-cheesecake pie.

"Ik vond het wel leuk om twee Amerikaanse klassiekers – pecan pie en cheesecake – te combineren in een klein taartje."

 

• Maak eerst 1 recept basisdeeg voor de bodem en bak de taartbodems.

 

 

 

 

Bereiding
1

Pecanmix 

Rooster de gehakte pecannoten circa 15 minuten op 150 °C.

 

2

Verwarm de slagroom.

 

3

Doe de boter met de bruine basterdsuiker in een kleine steelpan met een suikerthermometer.

 

4

Giet, als het boter-suikermengsel 112 °C heeft bereikt, de warme slagroom erbij. Roer de nog warme geroosterde pecannoten erdoor.

 

5

Laat afkoelen.

6

Cheesecakemix

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en zet in de koelkast.

7

Klop de roomkaas met een scheutje vanille-extract los en spatel de slagroom erdoor.

 

8

Doe de crème in een spuitzak en bewaar de zak in de koelkast.

 

9

Vul 12 taartbodems met de pecannoten en strijk glad.

 

10

Maak 12 taartringen klaar met acetaatfolie en duw de met pecan gevulde taartbodems naar beneden tot op de bodem.

 

11

Spuit de taartjes voor ¾ vol met de roomkaas en vul af met een laag pecannoten.

 

12

Zet de taartjes 1 uur in de vriezer om op te stijven.