Pittige taartjes met witte chocolade en curry

Voor
20 pers.
Kenmerken
Soenil Bahadoer
Recept
Pittige taartjes
Spicy Chef
Ingrediënten
  • Voor de pittige taartjes met witte chocolade (voor ca. 20 stuks):
  • 40 ml melk
  • 5 blaadjes gelatine
  • 400 gr witte chocolade, gehakt
  • 50 gr groene currypasta
  • 100 gr eiwit
  • 60 gr suiker
  • 400 ml slagroom
  • Voor het kokos sorbetijs (voor ca. 500 ml):
  • 1 blaadje gelatine
  • 300 ml kokosmelk
  • 140 ml suikerwater
  • 20 ml kokossiroop (van het merk Monin)
Chef-kok Soenil Bahadoer deelt in de nieuwste en speciale editie van Lekker500 drie recepten uit zijn onlangs gelanceerde kookboek, Spicy Chef. Wij geven alvast een voorproefje: het recept voor pittige taartjes met witte chocolade en curry.

Benieuwd geworden naar de andere recepten van Soenil Bahadoer, chef-kok van De Lindenhof** in Nuenen, uit zijn boek Spicy Chef?

Je vindt ze alle drie, en nog veel meer, in de nieuwste Lekker500, editie 2021. Bestel jouw exemplaar hier.

Extra benodigdheden

  • IJsmachine
Bereiding
1

Voor de pittige taartjes met witte chocolade:

Verwarm de melk in een pan, haal van het vuur en los de gelatine erin op. Doe de chocolade erbij en roer tot de chocolade gesmolten is. Voeg dan de currypasta toe en blijf roeren.

2

Klop in een kom de eiwitten op met de suiker en klop in een tweede kom de slagroom lobbig. Voeg het geslagen eiwit in drie delen toe aan het melkmengsel en spatel erdoorheen. Door het in drie stappen te doen, wordt het mengsel mooi luchtig. Doe hetzelfde met de slagroom: voeg deze in drie keer toe en spatel rustig door het melkmengsel. Giet het als alles goed is vermengd in een vorm naar keuze en laat een nacht in de koelkast opstijven.

3

Voor het kokos sorbetijs (voor ca. 500 ml):

Week de gelatine in een kom met koud water. Doe de kokosmelk, het suikerwater en de kokossiroop in een pan en verwarm op laag vuur. Los de gelatine erin op en laat afkoelen. Giet het mengsel in een ijsmachine om er sorbetijs van te maken.

Kook verder