Pompoenlasagne

Tijd
30 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Pompoenlasagne
Jumbo
Recept
Vegetarisch
Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 macaroni & spaghetti pakket
  • 15 g basilicum
  • 175 g plantaardig kruimgehakt
  • 500 g gezeefde tomaten passata
  • 1 flespompoen
  • 400 g cottage cheese
  • 150 g geraspte mozzarella
We zijn er allemaal eens tegenaan gelopen. Je komt terug van je werk, van school of je hebt de kinderen net opgehaald. Nu komt de al bekende vraag: ”dus wat eten we vandaag”?

Dus wat eten we vandaag?" Iedereen wacht zwijgend tot iemand anders antwoordt. Waarom is het eigenlijk zo moeilijk om te bedenken wat je gaat eten? Vandaag maken we je het in ieder geval makkelijk met een recept voor een lekker en voedzaam wintergerecht: pompoenlasagne.

 

Meer gezonde en gemakkelijk kookinspiratie vind je op de receptenpagina van Jumbo!

 

Benodigdheden

  • 1 ovenschaal (20 bij 30 cm)
Bereiding
1

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Intussen verhit je de olie of boter in een hapjespan. Voeg het macaroni- en spaghettipakket toe en bak deze 5 minuten. 

 

 

2

Pluk intussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de steeltjes fijn. Voeg de steeltjes toe en bak mee. Schep er het vegetarische gehakt hierdoor. Schenk er de passata bij en stoof het geheel 5 minuten zonder deksel, zodat het kookvocht kan ontsluiten. 

3

Schil intussen de flespompoen, snijd deze vanaf de steelaanzet in dunne schijfjes tot je de zaadjes tegenkomt. Schep hierna de zaadjes met een lepel uit de pompoen en snij verder in schijfjes. Snijd twee derde van het basilicum grof en roer door de saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper. 

 

4

Verdeel daarna de helft van de tomaten-groentesaus over de ovenschaal. Verdeel er de helft van de pompoenblokjes over. Schep er de helft van de cottage cheese op. Maak zo nog 1 laag. Bestrooi met de mozzarella en bak in 30 minuten in de oven gaar. 

 

5

Haal de lasagne uit de oven. Garneer met de rest van het basilicum en bestrooi met versgemalen peper.