Quesadilla’s uit Het Caribische kookboek

Voor
4 pers.
Kenmerken
Recept
Quesadilla's
Het Caribische Kookboek
Helmi Smeulders
Ingrediënten
  • 4 grote (25 cm) of 8 kleinere bloemtortilla’s, zelfgemaakt of uit de winkel
  • 450 g cheddar, geraspt
  • Favoriete toppings van Helmi:
  • pika (pittige) mayonaise
  • guacamole
  • zure room
  • ingelegde jalapeño’s
  • verse koriander
Een heerlijk Caribisch en zomers recept uit het nieuwe boek van Helmi Smeulders: Het Caribische kookboek. Met deze quesadilla's waan je je op een tropisch eiland!

"Wie mij een beetje kent, weet dat ik een zwak heb voor quesadilla’s. Ze zijn snel, makkelijk en altijd lekker. Je kunt ze vullen met Amerikaanse cheddar (mijn favoriet) en naar  wens groenten, vis, kip of ander vlees toevoegen."

"Ik leg je eerst uit hoe je de perfecte quesadilla maakt, want hoe eenvoudig dat ook lijkt, het gaat toch heel vaak mis. Gebruik geen grillpan met antiaanbaklaag, probeer nooit een quesadilla in de oven te  maken en gebruik geen olie. Doe het volgende: verhit een grillpan of barbecue. Het grillen voegt namelijk onmisbare extra smaak toe. Vul je quesadilla met een ruime hoeveelheid cheddar en voeg eventueel andere ingrediënten toe. Gril de quesadilla daarna op een hete grill aan beide kanten tot hij knapperig is en de kaas is gesmolten. Serveer direct", aldus Helmi Smeulders. 

 


 

Bereiding
1

Leg de tortilla’s op het aanrecht en beleg de onderste helft van elke tortilla met een royale hoeveelheid kaas. Vouw de bovenste helft eroverheen; elke tortilla is nu een halve cirkel.

2

Bereid de quesadilla’s op de grillplaat of barbecue zoals hierboven beschreven.

3

Snijd elke quesadilla in 4 parten en serveer direct met een of meer van de hierboven aanbevolen toppings.