Knoflookbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Kenmerken
Knoflookbroodjes
Robèrt van Beckhoven
Meesterlijk brood
Recept voor broodjes
Ingrediënten
  • 370 g tarwebloem
  • 100 g desem
  • 220 ml water
  • 2 g gist
  • 10 g zout
  • 1 teen geperste knoflook
Knoflookbroodjes maak je zo! Een recept van Meester Patissier Robèrt van Beckhoven.

Het recept van deze geurige knoflookbroodjes is terug te vinden in Beckhoven's kookboek: Meesterlijk Brood.

Bereiding
1

Voor 15 broodjes kneed je de bovenstaande ingrediënten tot een soepel deeg, voeg eventueel wat bloem toe.

2

Het deeg in een met olie ingevette bak leggen en met een doek afdekken.

3

Respectievelijk 30 en 45 minuten laten rijzen.

4

Het deeg uit de bak nemen, opbollen en vervolgens weer 30 minuten onder een deegkleedje of theedoek laten rijzen.

5

Verdeel het in bolletjes van ca. 50 gram en bol de deegstukjes op.

6

Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat. Houd een onderlinge afstand van 5 cm aan tussen de bolletjes.

7

Afdekken met plasticfolie om uitdrogen te voorkomen. Het is geen probleem dat de folie in aanraking komt met het deeg wanneer het de koelkast ingaat (en er geen sprake is van rijzen).

8

Zet de bakplaat 12-24 uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast, verwijder direct de plasticfolie en laat op kamertemperatuur komen.

9

Maak inkepingen en vul die met het mengsel voordat het de oven ingaat. Bak de broodjes 15 minuten op 180°C.

Kook verder