Ossobuco

Voor
4 pers.
Kenmerken
Recept
Van drie
Kalfsvlees
Ingredi├źnten
  • 4 plakken Ossobuco
  • bloem
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 grote winterwortel
  • 2 uien
  • 1 l tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • olijfolie
  • 2 klonten boter
  • 400 g risotto
  • 0,8 l kalfsfond
  • 1 kleine prei
  • 100 g paddenstoelen
  • 5 takjes peterselie
  • 1 el citroenzestes
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • peper
Met dit recept (+ video!) van kalfsvlees.nl leer je in een handomdraai zelf de lekkerste ossobuco te maken.

In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit heerlijke recept thuis kunt bereiden:

Bereiding
1

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling en laat op temperatuur komen. Zet een braadpan en een koekenpan op.

2

Snijd de zijkanten van de plakken Ossobuco in. Bestuif de plakken rondom met bloem. Doe 1 klont boter in de pan en bak de plakken Ossobuco rondom bruin. Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en roerbak de bleekselderij, wortel en ui. Blus af met witte wijn.

3

Voeg het groenten mengsel toe aan de braadpan met Ossobuco. Voeg takjes Rozemarijn toe, de laurierblaadjes en de tomatenpuree. Voeg peper naar smaak toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen. Draai af en toe de Ossobuco om. Controleer met regelmaat of er voldoende vocht in de pan is, voeg anders wat kalfsbouillon toe. Het kalfsvlees moet onder het vocht blijven. Verwarm een koekenpan, doe wat olie in de pan en fruit de prei en paddenstoelen.

4

Neem een ruime pan, zet op het vuur, doe de olijfolie in de pan. Voeg de risotto toe. Goed roeren. Blus het af met een beetje witte wijn, voeg de kalfsbouillon beetje bij beetje toe, voeg prei-paddenstoelenmengsel toe, blijf goed roeren totdat de risotto gaar is. Kruid naar smaak met peper. Net voor het serveren Parmezaanse kaas door de risotto roeren. Houd een paar vlokken achter voor garnering. Maak een gremolata van de peterselie, citroen en knoflook.

5

Serveren: verdeel de risotto over de borden, leg er een plak Ossobuco op, verdeel de groenten saus en garneer met de gremolata en Parmezaanse kaas.

Kook verder
Tijd: 10 minuten | 50 minuten in de oven Personen: 10 plakken