Rode bietencurry met Spaanse peper en gestoomde rijst

7 uur 4 pers.
Rode bietencurry

Dit kleurrijke gerecht komt uit Slow Cooked Vega, het nieuwe kookboek van Katy Holder.


Ingrediënten

  • 60g ghee of boter
  • 2 kleine rode uien, gehalveerd, in dunne halve ringen gesneden
  • 3 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1½ tl komijnzaad
  • 1½ tl bruin mosterdzaad
  • 2 el verse of gedroogde kerrieblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
  • 3 groene Spaanse pepers, in dunne ringetjes gesneden
  • 1,5 kg rode bieten, geschild en in vieren gesneden, de bladeren en de stengels gescheiden en in stukken van 5 cm gesneden
  • 100 ml kokosazijn
  • 400 ml kokosmelk (uit blik), geschud
  • Gestoomde rijst, om erbij te serveren

Bereidingswijze