Rode bietencurry met Spaanse peper en gestoomde rijst

Tijd
7 uur min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Katy Holder
Slow cooked
Vegetarisch
Slow Cooked Vega
Bietencurry
Ingrediënten
  • 60g ghee of boter
  • 2 kleine rode uien, gehalveerd, in dunne halve ringen gesneden
  • 3 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1½ tl komijnzaad
  • 1½ tl bruin mosterdzaad
  • 2 el verse of gedroogde kerrieblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
  • 3 groene Spaanse pepers, in dunne ringetjes gesneden
  • 1,5 kg rode bieten, geschild en in vieren gesneden, de bladeren en de stengels gescheiden en in stukken van 5 cm gesneden
  • 100 ml kokosazijn
  • 400 ml kokosmelk (uit blik), geschud
  • Gestoomde rijst, om erbij te serveren
Dit kleurrijke gerecht komt uit Slow Cooked Vega, het nieuwe kookboek van Katy Holder.

Verras op Valentijnsdag je geliefde met deze overheerlijke rode bietencurry met Spaanse peper en gestoomde rijst. Dit fijne gerecht is ideaal om te bereiden met de de slow cooker. Doe 's morgen alle ingrediënten bij elkaar in de cooker en geniet bij thuiskomt van een geurige woonkamer en een heerlijke rode bietencurry.

Benieuwd naar onze recensie over Slow Cooked Vega van Katy Holder? Lees het hier.

Bereiding
1

Verhit de ghee in de inzetpan van de slowcooker of in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui, knoflook, het komijnzaad, mosterdzaad, de kerrieblaadjes en de helft van de Spaanse peper 4 minuten.

2

Zet de inzetpan, als je die gebruikt, terug in de slowcooker of schep het uimengsel uit de koekenpan in de slowcooker. Voeg de rode biet, kokosazijn en kokosmelk toe. Kook de groenten 6 uur en 30 minuten op de lage stand of tot de rode bieten gaar zijn.

3

Roer de bietenstengels en het -blad door de curry en kook de curry nog 30 minuten of tot het bietenblad is geslonken.

4

Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe, indien nodig. Serveer de rode bietencurry met de overgebleven Spaanse peper en gestoomde rijst.

Kook verder