Rode-linzensoep met zoete aardappel

15 min. 6 pers.
Rode-linzensoep

De herfst is gearriveerd en de koude, regenachtige dagen zijn dan nu toch echt een feit. En hoe lekker is het dan om binnen te zitten met een heerlijke kop soep, rode-linzensoep met zoete aardappel bijvoorbeeld. Naar recept van De Kookmutsjes.


Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortels
  • 2 gele uien
  • 2 knoflooktenen
  • 40 ml olijfolie
  • 3 g (1 tl) kurkuma
  • 2 g (1 tl) zwarte peper
  • 3 g (1 tl) paprikapoeder
  • 9 g (1½ tl) zout
  • 150 g rode linzen
  • 1,5 l water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • crème fraîche (garnering)
  • rode-pepervlokken (garnering)

Bereidingswijze