Rode-linzensoep met zoete aardappel

Tijd
15 min.
Voor
6 pers.
Kenmerken
De Kookmutsjes
Rode-linzensoep
Zoete aardappel
Recept
Ingrediënten
  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortels
  • 2 gele uien
  • 2 knoflooktenen
  • 40 ml olijfolie
  • 3 g (1 tl) kurkuma
  • 2 g (1 tl) zwarte peper
  • 3 g (1 tl) paprikapoeder
  • 9 g (1½ tl) zout
  • 150 g rode linzen
  • 1,5 l water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • crème fraîche (garnering)
  • rode-pepervlokken (garnering)
De herfst is gearriveerd en de koude, regenachtige dagen zijn dan nu toch echt een feit. En hoe lekker is het dan om binnen te zitten met een heerlijke kop soep, rode-linzensoep met zoete aardappel bijvoorbeeld. Naar recept van De Kookmutsjes.

Onlangs brachten de oprichters en zussen Najat en Nadia Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek uit. Ze deelden dit heerlijke recept met de redactie! 

 

Extra benodigdheden

  • Staafmixer of blender

 

 

Bereiding
1

Schil de zoete aardappel en wortels, en snijd ze in blokjes. Snijd de gele uien en knoflooktenen fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zoete aardappel, wortel en knoflook toe. Bak 1 minuut. Voeg de kurkuma, zwarte peper, het paprikapoeder, zout, de rode linzen en het water toe. Breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur laag en kook 30 tot 35 minuten.

2

Haal de pan van het vuur en pureer de groente in een blender Kook nog 4 tot 5 minuten of met een staafmixer tot een gladde soep.

3

Zet de pan met de soep terug op middellaag vuur en verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan. Kook nog 4 tot 5 minuten.

4

Garneer de soep met crème fraîche en rode-pepervlokken.

Kook verder