Roerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi, garnalen en kokos

Voor
2 pers.
Kenmerken
Recept
Het frisse start kookboek & handboek
Martha stewart
Roerbakschotel
Pittige bloemkool
Paksoi
Garnalen
Kokos
Ingrediënten
  • 1 el koolzaad- of saffloerolie
  • ¼ grote bloemkool, in plakjes van 1,5 cm
  • ½ grote paksoi, in stukken van 2,5 cm
  • 250 g garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ tl sambal oelek naar smaak
  • 1 el honing
  • 2 tl vissaus
  • handvol verse basilicum, plus extra om te garneren
  • 3 el ongezoete kokosvlokken, geroosterd
Het Frisse start kookboek & handboek van Martha Stewart helpt je je gezondheid te resetten, je lichaam te detoxen en je op je best te voelen. Dit recept uit haar boek zit boordevol ontstekingsremmende stoffen.

Martha Stewart: "Dit Zuidoost-Aziatische roerbakgerecht is een uitstekende manier om meer kruisbloemige groenten (met name bloemkool en paksoi) te eten, die tot de beste bronnen van ontstekingsremmende stoffen, de zogenaamde glucosinolaten, behoren. Serveer met bruine rijst of andere volle granen."

LEES MEER OVER HET FRISSE START KOOKBOEK

Meer weten over het Frisse start kookboek & handboek? Lees hier onze recensie.

 

Het frisse start kookboek

 

Bereiding
1

Verhit 1½ tl olie in een wok of grote gietijzeren pan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de bloemkool toe en zet het vuur iets lager. Bak de bloemkool in ongeveer 4 minuten goudbruin. Schep zo nu en dan door. Voeg de paksoi toe en doe het deksel op de pan. Bak de groenten nog ongeveer 8 minuten tot ze gaar zijn. Schep zo nu en dan door. Schep op een bord en dek af om warm te houden.

2

Verhit 1 theelepel olie in dezelfde pan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten. Schep ze door en duw ze met een houten lepel aan de kant. Doe de resterende ½ theelepel olie in de pan. Voeg de knoflook toe en fruit in ongeveer 1 minuut, al roerend, glazig.

3

Meng met de garnalen. Roer de sambal oelek, honing en vissaus erdoor. Voeg de groenten toe en laat nog 30 seconden doorwarmen. Roer het basilicum erdoor. Garneer met de kokosvlokken en extra basilicum en serveer.

Kook verder
Tijd: 10 minuten | 50 minuten in de oven Personen: 10 plakken