Saltimbocca ala Romana

Voor
4 pers.
Kenmerken
Van Drie Kalfsvlees
Saltimbocca
Ala romana
Kalsvlees
Ingrediënten
  • 4 kalfsschnitzelfs, door midden gesneden
  • 8 grote blaadjes salie
  • 8 plakjes parmaham of andere rauwe ham
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in reepjes
  • 400 g spaghetti
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml crème fraîche
  • olijfolie
  • peper
Met dit recept (+ video!) van kalfsvlees.nl leer je in een handomdraai zelf de lekkerste saltimbocca ala Romana te maken.

In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit heerlijke recept thuis kunt bereiden:

Bereiding
1

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.

2

Leg de kalfsschnitzels naast elkaar neer. Leg op iedere kalfsschnitzel een blaadje salie en een plakje rauwe ham. Dek af met plasticfolie en sla plat met een stevige steelpan.

3

Verwarm een koekenpan voor en voeg olijfolie toe. Roerbak de ui, paprika en courgette. Blus af met witte wijn en voeg creme fraiche toe, breng op smaak met peper. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.

4

Meng de groenten met de spaghetti en houd het warm. Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag voor, voeg olijfolie toe en bak de Saltimbocca, eerst met de ham/saliekant naar beneden voor ongeveer 1 minuut. Draai daarna de Saltimbocca om en bak de kalfsschnitzels bruin van buiten en rosé van binnen.

5

Serveer twee Saltimbocca's op de pasta.

Kook verder
Tijd: 10 minuten | 50 minuten in de oven Personen: 10 plakken