Snelle pompoensoep

Voor
4 pers.
Kenmerken
Snelle pompoensoep
Pompoen
Mieke van Laarhoven
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 500 g flespompoen, schoongemaakt, in stukken
  • 1 l groentebouillon
  • 60 g crème fraîche
  • 1 tl ras el hanout-kruiden
  • Zout en peper naar smaak
Dit recept van Mieke van Laarhoven laat zien hoe je binnen een handomdraai een heerlijke pompoensoep op tafel hebt staan.

Benieuwd naar meer informatie over de pompoen? Lees het hier

Bereiding
1

Verhit de olijfolie in een (soep)pan en fruit de sjalot en knoflook lichtbruin. 

2

Roer de pompoenstukken erdoor en bak eventjes mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. 

3

Roer intussen de crème fraîche glad met de ras el hanout kruiden. 

4

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en breng op smaak met zout en peper. 

5

 Schenk de soep in 4 kommen. Schep de kruidenroom op de soep.