Taart met Gruyère AOP en 2 soorten tomaat

Voor
4 pers.
Kenmerken
Gruyère AOP
Kaas
Kaas uit Zwitserland
Tomaten
Recept
Ingrediënten
  • 1 rol kruimeldeeg, kant-en-klaar
  • 100 g Gruyère AOP, geraspt + Gruyère AOP, in sliertjes
  • 2 el paneermeel
  • 3 romatomaten, in plakken
  • 2 trossen kerstomaatjes (met het steeltje)
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Kaas uit Zwitserland deelt dit heerlijke recept voor een taart met Gruyère AOP en verschillende tomatensoorten.

Een smakelijk en eenvoudig recept waarin Zwitserse kaas de hoofdrol speelt en waarmee je ook nog eens indruk maakt op jouw gasten! Perfect voor de lunch of lange zomeravonden. Met een hap van deze hartige taart, waan je je zo in het prachtige Zwitserland. 

 

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

2

Verdeel het deeg met het bakpapier over een taartvorm. Prik met behulp van een vork gaatjes in de bodem.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C.  Bestrooi de bodem met de geraspte Gruyère AOP en het parneermeel. 

4

Garneer met takjes tijm. Bestrooi met zout en peper. Besprenkel met enkele druppels olijfolie. Bak gedurende 20 minuten in de oven.

5

Verwarm de oven voor op 200 °C.  Laat afkoelen op een taartrooster. Garneer met sliertjes Gruyère AOP.