Thaise groene curry

Tijd
30 min.
Voor
2 pers.
Kenmerken
Thaise groene curry
Vegan Vibes
Ingrediënten
  • 100-150 zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 el olie naar keuze
  • 2 el Thaise groenecurry-kruidenmix
  • 200 ml volle kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 250 g broccoli
  • 300 g paksoi
  • 250 g gekookte kikkererwten
  • Optioneel
  • Handje koriander
  • Handje cashewnoten
  • Partjes limoen
Deze snelle en rijkelijk gevulde curry komt uit het vrolijke kookboek Vegan Vibes van Lisa Steltenpool.

Deze curry is snel klaar en rijkelijk gevuld met groenten en kikkererwten. De ideale curry als je van pittig houdt. Het recept komt uit het boek Vegan Vibes. Meer informatie over dit super vrolijke en complete veganistische kookboek vind je hier

Bereiding
1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

2

Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een wokpan met deksel. Voeg de ui toe en fruit enkele minuten. Voeg knoflook, gember en kruidenmix toe en bak 2 minuten mee. 

3

Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe. Kneus het citroengras als een glow stick, snijd in vier stukken en voeg die toe. Laat de saus op laag vuur ongeveer 5 minuten koken. 

4

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Verwijder de stronk van de paksoi, was de bladeren en snijd ze in grove stukken. Voeg ze met de broccoliroosjes toe aan de curry. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen. 

5

Voeg de (uitgelekte) kikkererwten toe aan de curry. Warm alles kort door. Verwijder de vier stukjes citroengras en serveer de curry met de rijst. Garneer eventueel met gehakte koriander, cashewnoten en partjes limoen.