The Elvis Burger

Tijd
30 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
The Elvis Burger
Burger
BBQ
Burgers & BBQ Bites
Ingrediënten
  • 12 plakken gerookt ontbijtspek
  • 4 bananen
  • 4 el aardbeienjam
  • 2 el BBQ-saus
  • 1 tl gerookt zout
  • 6 el pindakaas, extra crunchy
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 burgers van circa 140 g per stuk
  • zout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
Origineel, smaakvol en een spannende combi. Dat is de beste omschrijving voor The Elvis Burger uit het receptenboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen!

"Zo fout dat het goed is, de Elvis Burger. Ooit bekend voor zijn ongekende muziekrepertoire en filmwerk, nu zie je toch vooral dat zijn voorkeur voor de combinatie van bacon, banaan en pindakaas als legacy overeind blijft. Probeer het maar eens, dan zal je zien wie de echte burger king is."

 

Benodigdheden

  • BBQ of grill met gietijzeren rooster voor direct grillen
  • kernthermometer

Meer weten over Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen? Kijk dan snel hier

Bereiding
1

Bereid een BBQ of grill met gietijzeren rooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Gril de plakken gerookt ontbijtspek krokant en zet ze opzij.
 

2

Schil de bananen en snijd ze eerst in de lengte door de helft en halveer daarna nogmaals in de breedte. Gril kort en heet zodat er mooie grillstrepen ontstaan, maar je de banaan niet tot moes gaart. Haal van de grill en houd warm.
 

3

Meng de aardbeienjam met de BBQ-saus en roer het gerookte zout door de pindakaas. Snijd de burgerbroodjes doormidden en toast het brood op de grill. Kruid de burgers met zout en peper en gril aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 54 °C voor een mooi medium rare resultaat. 
 

4

Smeer op de onderste helft van je burgerbun een royale hoeveelheid pindakaas. Leg hier de burger op. Verdeel de bacon en gegrilde banaan over de burgers en maak het geheel af met de aardbeienjam-BBQ-saus en de kapjes van de burgerbuns.