Easy tomaat-paprikasoep met dragon

Tijd
30 min.
Voor
2 pers.
Kenmerken
Soep
Tomaat
Paprika
Parelcouscous
Dragon
Ingredi├źnten
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 60 g parelcouscous
  • 50 g zure room
  • 4 takjes verse dragon
  • 2 stuks witte ciabatta
  • 50 g grana padano, geraspt
  • 1 groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper, naar smaak
Dit heerlijke, simpele recept van tomaat-paprikasoep met dragon maak je binnen een handomdraai zelf!

Deze healthy soep staat binnen 30 minuten op tafel en serveer je met crunchy ciabatta. De maaltijdsoep is veganistisch en heeft een leuke twist: je voegt er parelcouscous aan toe voor een extra bite. Door de gedroogde abrikozen die in dit recept zijn verwerkt, wordt-ie lekker zoet.  

Inspiratie voor dit gerecht kregen we via de HelloFresh receptensite. Meer ideeën nodig voor de lekkerste soepen? In Soepbijbel van Heleen Timmermans vind je heel veel heerlijke recepten.

Bereiding
1

Verwarm de oven op 200 graden en kook 600 ml water in een pan. Pers de knoflook en snipper de ui. Snijd vervolgens de rode paprika, tomaat en gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Ten slotte snijd je de dragonblaadjes fijn.

2

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de soeppan, laat opwarmen en bak daarna de ui, paprika, tomaat, abrikozen en de helft van het knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg 400 ml kokend water toe en voeg het bouillonblokje toe. Laat de soep 15 minuten koken.

3

Doe de parelcouscous in een pan. Zorg dat het net onder water staat. Breng aan de kook en laat vervolgens (afgedekt) 12 tot 14 minuten doorkoken. Giet de couscous vervolgens af en roer de korrels los met een vork. 

4

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens per helft in drie repen. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de repen hier op. Besprenkel de stukjes brood met het overgebleven olijfolie en knoflook. Bak het vervolgens 6 minuten krokant in de oven. 

5

Haal de soeppan van het vuur en voeg de helft van de zure room aan het groentemengsel toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Is de soep te dik? Voeg dan het overige water toe. Roer ten slotte de parelcouscous door de soep.

6

Schep de soep in twee kommen en garneer met de overige zure room, de grana padano en de dragon. Serveer met de krokante ciabatta.

Kook verder