Verantwoord genieten tijdens de feestdagen met NONA Drinks - Winter Spritz

Kenmerken
NONA Drinks
Non-alcoholische cocktail
Feestdagen
Recept
Ingrediënten
  • 200 ml veenbessensap
  • 7 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 plakjes gember
  • 1 el citroensap
  • 1 sinaasappel (de schil)
  • 60 ml NONA Spritz
  • 200 ml ginger ale of gemberbier - spuitwater
  • 2 takjes rozemarijn
  • ijsblokjes
De feestdagen staan voor de deur. Dé maand voor gezellige hapjes en drankjes. Ben je op zoek naar een alternatief voor alcohol zonder in te leveren op feestelijkheid? Dan biedt NONA Drinks de perfecte oplossing. We delen een heerlijk recept!

NONA Drinks is een premium merk van alcoholvrije spirits dat slechts vier jaar geleden is gelanceerd door de Gentse bio-ingenieur Charlotte Matthys. Zij ontwikkelde de eerste Belgische alcoholvrije gin: NONA June. Samen met NONA Spritz staat NONA June op de drankenkaarten van gerenommeerde restaurants als Ron Gastrobar in Amsterdam en The Jane in Antwerpen en wordt het ondersteunt door top-sommeliers en -chefs. En als kers op de taart behaalde Matthys een plek op de prestigieuze '30 under 30 Europe 2022'-lijst van het Amerikaanse zakenmagazine Forbes. 

Met NONA Drinks hoef je niet in te leveren op smaak of feestelijkheid, ze sluiten namelijk geen compromissen op het gebied van smaak, kwaliteit en beleving. Het is daarom het perfecte alternatief voor alcohol in de decembermaand en tijdsen Dry January. Van on the rocks, gemixt met tonic tot een Winter Spritz, er zijn vele moeglijkheden. 

De eerste alcoholvrije Spritz

Na haar premium niet-alcoholische gin volgde NONA Spritz: een alcoholvrije spirit, waarbij de bitterzoete smaken van sinaasappelzeste en bloedsinaasappel in balans zijn met de kruidige en bittere toets van gentiaanwortel. Dit is een veelzijdig geneeskruid, dat goed is voor je gezondheid en in de middeleeuwen zelfs een ‘wondermedicijn’ genoemd werd.

Zowel NONA June als NONA Spritz zijn het resultaat van een complex distillatieproces. Beide spirits zijn non-alcoholische dranken met plantenextracten en distillaten. Om het smaakpallet van beide NONA spirits mee vorm te geven, kreeg Charlotte hulp van gerenommeerde chefs en sommeliers.

Non-alcoholisch, populairder dan ooit

De premium non-alcoholische spirits van NONA Drinks zijn dé manier om verantwoord, zonder alcohol, te genieten gedurende de komende feestdagen. Hiermee sluit NONA aan op de doorzettende trend van ‘conscious drinking’. 

Bereiding
1

Vooraf

Doe het veenbessensap, de kaneelstokjes, kruidnagels en gemberplakjes in een steelpannetje. Breng aan de kook, zet onmiddellijk het vuur uit en laat afkoelen. Giet het veenbessensap met alle smaakmakers in een bokaaltje, voeg het citroensap toe en zet het een nacht (of 8 uur) in de koelkast.

Was een sinaasappel grondig. Snijd met een dunschiller twee lange repen (10 à 15 cm) van de sinaasappelschil. Wikkel beide linten rondom een houten lepel (of een ander soort ronde stok, zoals een breed bamboe rietje.) Zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Leg de sinaaslinten op die manier in de diepvriezer voor minstens 15 minuten (langer kan geen kwaad).

2

Het serveren

Vul twee glazen met een paar ijsblokjes. Giet 75 ml van het geïnfuseerde cranberrysap in elk glas. Giet 30 ml NONA Spritz (2 el) in elk glas. Haal de sinaasappelkrullen uit de diepvries en maak ze voorzichtig los. Giet 100 ml ginger ale in elk glas en vul eventueel aan met bruiswater. Werk af met een takje rozemarijn, een kaneelstokje en een sinaasappelkrul. Onmiddellijk serveren!