Vinsantoparfait met geroosterde amandelen

Tijd
20 en 4 uur wachten min.
Voor
6 pers.
Kenmerken
Vinsantoparfait
Janneke Philippi
Ingrediënten
  • 75 g amandelen
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 100 g suiker
  • 350 ml slagroom
  • 4 el Vin Santo
  • Cakevorm van 25 cm
  • Bakpapier/vershoudfolie
  • Mixer
Feestdessert à la Philippi! Dit eenvoudige maar feestelijke recept komt uit het kookboek Heerlijk Simpel van Janneke Philippi en is de perfecte zoete afsluiter voor elk diner!

Het dessert is volgens Janneke een bijzonder element van een feestdiner. Of het nu om een Kerstmaal gaat of om een zomerse barbecue. “Het voegt echt iets toe. Het zorgt ervoor dat het gezellige samenzijn rond de eettafel nog wat langer duurt.” En dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit recept voor Vinsantoparfait met geroosterde amandelen is hier het perfecte voorbeeld van!

Het recept voor Vinsantoparfait komt uit Janneke's kookboek Heerlijk Simpel. Haar kookboek is hier te bestellen. 

 

 

Bereiding
1

Hak de amandelen grof. Rooster ze in een droge koekenpan tot de amandelen bruin kleuren en beginnen te geuren. Schud ze op een bord om af te koelen. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vershoudfolie.

2

Klop met de mixer het ei met de eidooier en de suiker tot een bleke en luchtige crème. Klop de slagroom met de Vin Santo bijna stijf.

3

Spatel de slagroom luchtig door het eimengsel. Schep de amandelen erdoor en schenk de ijsbasis in de vorm. Laat het ijs in de diepvries in circa 4 uur bevriezen.

4

Haal de parfait 5-10 minuten voor serveren uit de diepvries om iets zachter te worden. Schep er met een ijslepel mooie bollen van of stort de parfait op een schaal en snijd 'm met een warm, natgemaakt mes in plakken.

5

Tip van Janneke: “Extra leuk is om het ijs te garneren met verkruimelde cantuccini, de amandelkoekjes die de Italianen zo graag in de Vin Santo dopen.”