Wentelteefjes uit de Delfts Blonde keuken

Kenmerken
Wentelteefjes
Recept
Blond Amsterdam
Hollandse Happen
Ingrediënten
  • 8 sneetjes oud (wit)brood
  • 2 eieren
  • 3 dl melk
  • Boter om te bakken
  • Suiker
  • Kaneel
Oud brood over? Bak er wentelteefjes van met dit gezellige recept uit het kookboek Hollandse Happen, lekkers uit de Delfts Blonde keuken van Blond Amsterdam!

"Geen wonder dat wentelteefjes ook wel ‘bakkersverdriet’ werden genoemd... andere fraaie en minder fraaie benamingen voor wentelteefjes of een variatie erop zijn: kuise zusterkoeken, gewend brood, arme ridders en hoerendrekjes. bij de laatste wordt in plaats van melk witte wijn gebruikt.of ijs. erg lekker ook door de muesli of als knabbeltje tussendoor."

 

Veel keus

Je hebt de keus tussen witbrood, bruinbrood, meergranenbrood, krentenbrood of een andere broodsoort en zelfs beschuiten. Die laatste zijn alleen wat moeilijker te bakken. Ook kun je kiezen of je de korstjes er wel of niet afsnijdt. 

 

Wil je meer weten over het kookboek Hollandse Happen? Kijk hier voor meer informatie! 

Bereiding
1

Klop de eieren los met de melk

2

Wentel de sneetjes brood door dit eimengsel en leg ze op een bord. 

3

Giet de rest van het eimengsel erop en laat het volledig in het brood trekken. 

4

Bak de wentelteefjes in een bakpan in de boter op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin. 

5

Bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel.

6

7

Geef ze warm of koud. Je kunt ze ook geven met jam, fruit of bijvoorbeeld compote of vanillevla.