Ouderwets lekkere advocaat

Tijd
30 min.
Voor
4-8 pers.
Kenmerken
Advocaat
Ingrediënten
  • 8 eierdooiers
  • 400 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 dl brandewijn
Maak voor Pasen zelf advocaat met dit ouderwets lekkere recept.

Niemand weet precies waarom, maar dat er vooral met Pasen in menig Hollands huishouden een advocaatje, al dan niet met slagroom, weg gelepeld wordt, is een bekend fenomeen. Maar wat is advocaat precies? Wij zochten het uit.

Bereiding
1

Doe de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker in een kom en zet deze op een pan gevuld met koken water (au-bain-marie).

2

Klop de ingrediënten tot een samenhangend lauwwarm mengsel.

3

Neem de kom van de pan en klop gedurende 10 minuten tot een dik, wit en luchtig mengsel.

4

Voeg de brandewijn al roerend toe en zet de kom opnieuw op de pan met water en klop tot het mengsel gebonden is.

5

Zorg dat het water onder de kom met het mengsel niet boven de 65 graden komt want dan gaat je advocaat schiften.

6

Laat de advocaat afkoelen en giet het dan over in een goed schoongemaakte pot of fles. Zelf bereide advocaat blijft ongeveer een week goed. Als je je pot of fles steriliseert, blijft je advocaat nog veel langer goed. 

7

Schenk uit in een cocktailglas of kleine shotglaasjes, maak af met een dot zoete slagroom en geniet!

Kook verder