Evergreen: De Scandinavische Groentekeuken

Mikkel Karstad deelt in zijn stijlvolle boek Evergreen 70 vegetarische recepten die zich kenmerken door eenvoud en smaak.

Auteur Mikkel Karstad
Prijs €34,99
Redactie Lekker
Samenvatting

De Deense chef laat je in zijn boek Evergreen kennis maken met de veelzijdigheid van groenten. Van risotto met courgette en munt tot gefrituurde boontjes met as, citroenrasp en kardemonyoghurt. Er is veel rekening gehouden met jaargetijden en wat voor invloed dit op groenten kan hebben. Zo legt hij uit dat je in mei-juni een wortel uit de grond kunt trekken en zo kunt opeten, terwijl je een wortel uit november beter kunt gebruiken voor stampotten en soepen door het proces in de grond. Het gehele boek is een ode aan de aarde en natuur, en in alle recepten is veel respect voor de oerproducten. Dit is ook te zien aan de hoofdstukken die zijn ingedeeld op producttype zoals aardperen, broccoli en uien, maar ook door de bijgevoegde seizoenskalender. Verder is het algemene uitgangspunt van Karstad dat alle recepten gemaakt kunnen worden in een heel gewone doorsneekeuken.

De fotografie in het boek komt van de hand van Anders Schønnemann. En wauw, dat maakt indruk. Op het eerste gezicht is meteen op te merken hoeveel aandacht er aan de vormgeving van het boek is besteed. Het groene boek heeft een strakke stijlvolle uitstraling dat veel rust uitstraalt, en de vele foto’s die zijn gebruikt geven het boek nog net even een beetje extra allure. 


Kenmerken

Kenmerken van: Evergreen: De Scandinavische Groentekeuken

Titel
Evergreen: De Scandinavische Groentekeuken

ISBN
9789089898241

Prijs
34,99

Auteur
Mikkel Karstad

Uitgeverij
Terra