Pardiz

Culinair boekenschrijfster Manuela Darling-Gansser neemt je in dit boek mee op reis door Perzië, én de culinaire wereld die daarbij hoort.

Auteur Manuela Darling - Gansser
Prijs €32,50
Redactie Lekker
Samenvatting

Pardiz is de Perzische vertaling van ‘paradijs’, en Manuela Darling-Gansser laat je met haar nieuwe boek een kijkje nemen in haar persoonlijke reis terug naar het ‘paradijs’ van haar verleden. Dit boek is namelijk meer dan enkel een kookboek met recepten. Je leest veel over de persoonlijke ervaringen van de auteur die is opgegroeid in Iran. Pardiz is dan ook geschreven vanuit de ik-vorm en begint met de eerste herinnering die Manuela heeft aan Iran in de jaren 50, namelijk haar gezinsleven binnen de muren van een grote ommuurde tuin gevuld met bloemen, fruitbomen en stromend water en de huisdieren. 

"Dit was voor mij niet het Iran van het zes uur journaal"

Daarnaast zijn er nog veel meer hoofdstukken die je verder meenemen op reis door Perzië, zoals onder andere Tajrishmarkt, De Kaspische Zee – een groene gordel, de theecultuur en de rozenoogst. Aan het eind van elk hoofdstukken worden recepten gedeeld die perfect matchen met het verhaal van de culinair boekenschrijfster. De recepten zijn wisselend van rijst, brood, soepen, stoofpotjes, ijs en verder alles wat bij de Perzische keuken komt kijken. Daarnaast zijn de recepten toegankelijk voor iedereen die van koken houdt. 

Het boek is rijkelijk gevuld met foto’s uit het verleden van Manuela zelf, die het persoonlijke verhaal over Perzië versterken. De cover van het boek is een feestje om in je handen te hebben en straalt luxe uit. Pardiz is het perfecte boek voor iedereen die naast de recepten ook op zoek is naar een beetje extra verbinding met Perzië en de achtergrond van de typerende recepten. 


Kenmerken

Kenmerken van: Pardiz

Titel
Pardiz

ISBN
9789493160330

Prijs
32,50

Auteur
Manuela Darling - Gansser

Uitgeverij
Edicola Culinair