Nieuws

Restaurant Ledeboer treedt toe tot restaurantvereniging JRE 

Restaurantvereniging JRE heeft vanaf 1 augustus een nieuw lid: restaurant Ledeboer in Almelo. Naast het toetreden tot JRE, neemt Ledeboer (tijdelijk) afscheid van hun behaalde Bib Gourmand. 

Restaurant Ledeboer

In de afgelopen jaren heeft patron cuisinier Rick Blanken zich bewezen met Ledeboer in de gastronomische top van Twente. Sinds twee jaar staat Ledeboer met mooie vermeldingen in Lekker500 en vanaf 1 augustus zal het restaurant toetreden tot de restaurantvereniging JRE, Jeunes Restaurateurs. Rick Blanken vertelt: “Sinds de opening zijn we bezig om onze gasten te laten genieten van de beste herkenbare producten en dat tegen een goede prijs. Mooi dat dit nu ook buiten de Twente grenzen gezien wordt.”

Bib Gourmand

Binnen een half jaar na opening ontving Ledeboer een Bib Gourmand van Michelin, wat betekent dat het restaurant een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding biedt. Als gevolg van de coronacrisis heeft Ledeboer moeten besluiten afstand te doen van deze Bib Gourmand. De focus werd gelegd op het serveren van meerdere gangen, zodat er voldoende omzet kon worden behaald met een toegestane aantal gasten in verband met de richtlijnen van het RIVM. Ledeboer heeft tot half september de tijd gekregen om te beslissen om door te gaan met of zonder Bib Gourmand. 

Eén grote chefs table 

Eind september staat er een grote verbouwing op de planning, namelijk de keuken. De verbouwing zou eerder plaatsvinden, maar moest door het coronavirus noodgedwongen worden verplaatst. “Anders waren wij hier deze week mee begonnen. We wisten immers ook niet wat de gevolgen zouden zijn. We hebben nu het volste vertrouwen dat we open mogen blijven en gaan dan ook starten. Het wordt de mooiste open keuken van Twente. Alle gasten in ons restaurant zitten dan aan één grote chefs table!”, aldus Blanken. 

JRE

De JRE is een internationale restaurantvereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. 

Naast restaurant Ledeboer in Almelo treedt met ingang van 1 augustus ook Restaurant Eden in Valkenswaard toe tot JRE. Dit restaurant staat sinds vorig jaar met een vermelding in Lekker500. 

Redactie Lekker

Tags

Ledeboer, Almelo, JRE, Lekker500

Gerelateerde artikelen