Rösti (8 stuks)

Voor
2 pers.
Kenmerken
Noorderland
Wad
Waddenspecial
Rösti
Recept
Ingrediënten
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout
Rösti is een smakelijk bijgerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. De meeste recepten voor rösti gebruiken ei, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Alleen aardappelen, peper en zout zijn genoeg.

"Bij de smaak van de Wadden denk je misschien niet meteen aan aardappelen. Toch worden in deze regio veel aardappelen verbouwd. Het kustgebied bestaat uit vruchtbare klei die door de zee is achtergelaten. Daardoor is de kwaliteit van de grond hoog, en dus heel geschikt voor piepers!"

Benodigdheden:

• rasp
• keukenpapier

Tip!

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten aardappelen. Voor dit recept is het belangrijk om vastkokende aardappelen te gebruiken, zoals de Amelander aardappel, de Frieslander aardappel of de Opperdoezer Ronde, alle drie afkomstig uit de Waddenregio.

Lifestylemagazine Noorderland lanceerde in samenwerking met Visit Wadden de Waddenspecial, een speciale editie van Noorderland, geheel in het teken van het Waddengebied. Beleef thuis het waddengebied met de mooiste foto's, verhalen en heerlijke recepten met smaken van de wadden! Ga snel naar de winkel voor de Waddenspecial van Noorderland.

Bereiding
1

VOORBEREIDING:

Was de aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen, want de schil laten we er gewoon aan. Rasp de aardappelen en leg ze in een zeef. Breng de aardappelen op smaak met peper en 5 theelepels zout. Meng alles goed door elkaar. Zet de zeef met de aardappel een half uurtje apart, zodat alles goed kan uitlekken.

2

MAAK DE RÖSTI’S:

Pak steeds een handje van het aardappelmengsel en maak hier een plat rondje van. Zorg dat je het mengsel ongeveer over 8 rösti’s verdeelt. Bak de rösti’s vervolgens in een pan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur. De rösti’s zijn klaar als ze goudbruin en gaar zijn. Laat de rösti’s nog even uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.