Inspiratie

5 kookboeken die niet in je keuken mogen ontbreken

Heb je zin in een culinaire reis door de wijnroutes van Europa? Of wil je leren hoe je Franse boeuf Bourguignon maakt? Dan verdienen deze kookboeken zeker een plaats in je boekenkast.

1. Bistrotier - Stéphane Reynaud

De Franse bistrokeuken staat bekend om zijn veelzijdigheid, en met dit boek leert je de fijne kneepjes van het vak. Van steak tartare tot terrines, crème brûlée en boeuf Bourguignon: met 'Bistrotier' leer je 250 Franse klassiekers.

Klik hier voor het boek of meer informatie! 

2. Wijnroutes Europa - Lonely Planet

Pak de koffer maar vast in, want we gaan op reis. In het boek 'Wijnroutes Europa' van Lonely Planet vind je namelijk 40 routes door prachtige wijnstreken. Van Alentejo in Portugal naar Transsylvanië in Roemenië: waar gaat jouw reis naartoe? 

Klik hier voor het boek of meer informatie! 

3. Signature Dish - Amélie Vincent

Dit boek is een genot voor de fijnproever. In 'Signature Dish' onthullen 50 topschefs hun signature dish en vertellen ze hoe het is ontstaan en wat hun inspiratiebronnen zijn. Met recepten van onder andere Massimo Bottura van Osteria Francescana, Sang Hoon Degeimbre van L'Air du Temps (Liernu) en Manu Buffara van Manu (Curitiba) wordt het smullen geblazen. 

Klik hier voor het boek of meer informatie! 

4. Wildplukken in de stad - Wross Lawrence

Is het je weleens opgevallen wat er allemaal groeit en bloeit in jouw stad? In het boek 'Wildplukken in de stad' leer je opnieuw kijken naar je omgeving, maar dan als een echte chef. De Engelse Wross Lawrence is namelijk professioneel wildplukker en levert al meer dan tien jaar wilde ingrediënten aan vooraanstaande restaurants en brouwerijen. 

Klik hier voor het boek of meer informatie! 

5. Ik eet zo graag - Pascale Naessens

De Vlaamse Pascale Naessens is geen onbekende in de wereld van kookboeken en heeft al meerdere boeken op haar naam staan. In haar nieuwe boek 'Ik eet zo graag' vind je een hoop lekkere recepten waaronder vegetarisch, veganistisch, keto, vis en vlees. Onze tip: het ricotta kaastaartje met groene asperges. Jum! 

Klik hier voor het boek of meer informatie!

Benieuwd naar meer leesvoer? Op deze pagina verzamelen we de lekkerste en nieuwste kookboeken die de culinaire fijnproever zeker wil lezen. Van kookboeken die je rondleiden in de Chinese of Peruaanse keuken tot boeken waar je alles leert over kruiden en specerijen, cocktails en comfort food. 

Redactie Lekker