Kookboeken

Perfect barbecueën anno 2018

De eerste warme dagen zijn alweer een feit.. dus de barbecue mag weer tevoorschijn gehaald worden! Met De Perfecte Barbecue creëer je in een handomdraai de heerlijkste gerechten uit de buitenkeuken.

Het buiten koken zit de laatste jaren in een smakelijke lift; de diepvriesburgertjes van de supermarkt zijn officieel verleden tijd. In De Perfecte Barbecue is een waardevolle bijdrage aan het groeiend aantal boekwerken over het nieuwe barbecuetijdperk. In overzichtelijk detail weidt Raphaël Guillot uit over de verschillende barbecues die je kunt gebruiken, de manier waarop je deze apparaten gebruikt en mogelijke technieken (hot & fast of low & slow? Direct of indirect?). Met klem raadt Raphaël de lezer aan om vervolgens niet zomaar het vlees op de grill te gooien bakken: het draait tegenwoordig allemaal om de rubs en marinades. Wrijf je kip bijvoorbeeld in met de tandoorirub, of probeer Raphaëls eigen mengsel, Rafa’s Rub. In zijn boek bewijst hij dat je werkelijk alles met de barbecue kan doen: unieke vleesrecepten als Beer Can Chicken, of anders mosselen, en ook het toetje wordt op de grill bereid (ja, zelfs chocoladetaart). Ook de stoere foto’s inspireren de lezer om zelf eens te experimenten boven de briketten.

Raphaël Guillot

De Perfecte Barbecue

€19,95

ISBN 97789044750829

Uitgeverij Deltas

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Uitgeverij Deltas

Tags

barbecue, buiten, koken, kookboek, Raphaël Guillot