Nieuws

Alliance Gastronomique breidt uit

Alliance Gastronomique heeft vier nieuwe leden. De restaurants Fitzgerald en In Den Rustwat in Rotterdam, Onder de Linden in Aduard en Smink in Wolvega zijn afgelopen maandag geïnaugureerd.

Alliance

Nieuwe leden 

Met de komst van deze vier culinaire pareltjes groeit het aantal restaurants in de Alliance tot 42 leden. ‘Deze nieuwe leden worden gedragen door geweldige brigades, aangestuurd door topsommeliers, maîtres en natuurlijk (sterren)chefs. We rekenen er op dat allen hun plek snel zullen verwerven’, aldus voorzitter Marc van Gulick namens het bestuur. Voor de redactie van Lekker zijn dit geen onbekende namen; de nieuwe leden zijn namelijk ook opgenomen in Lekker500 editie 2020.

Fitzgerald

Danny Gonzalez heeft de leiding bij Fitzgerald en dit doet hij met veel succes. Deze hedendaagse culinaire bestemming met veel aandacht voor wijn is een plek waar Rotterdamse en (inter)nationale gasten elkaar ontmoeten. Uit Lekker500 editie 2020: ‘Twee malse borstfilets in eigen jus, op mousseline van kervelknol, pruimenjam, vadouvan, kumquat en gekonfijte pootjes. Uitstekende zaak!’

In Den Rustwat

Marcel van Zomeren, eigenaar en chef-kok van In Den Rustwat zorgt ervoor dat je je een beter mens voelt als je dit restaurant verlaat. Voorheen werd In Den Rustwat het “verversingslokaaltje” genoemd, en niet zonder reden. Liefde, tijd en topkwaliteit zijn dan ook ruimschoots te vinden bij dit Rotterdamse restaurant. Lekker500 editie 2020 recensie: ‘Een oase van rust, deze sfeervol ingerichte oude herberg in het drukke Rotterdam vlakbij de Erasmus Universiteit. Patron-cuisinier Marcel van Zomeren kookt de Franse keuken maar schuwt niet om daar eigentijdse accenten aan toe te voegen’

Onder de Linden

Op een prachtige plek met een mooie culinaire historie leiden Steven en Tanja Klein Nijenhuis deze culinaire parel. Bij restaurant Onder de Linden in Aduard word je meegenomen op ontdekkingsreis naar landen waar zij zelf zijn geweest. Lekker500: ‘Creativiteit, originaliteit en complexiteit zien we terug in de parade van amuses zoals een paddenstoelenschuimpje met kaascrème en Amsterdamse ui en scheermes met tartaar van pompoen en schuim van gefermenteerde ossenstaart. Dat belooft wat!’

Smink 

Bij restaurant Smink in Wolvega spat de liefde voor Friesland van het bord af. Eigenaar en chef-kok Jan Smink gebruikt producten waarmee hij als boerenzoon is opgegroeid en kookt volgens zijn eigen stijl, met veel lef en met een grote dosis beleving. Restaurant Smink is in editie 2020 van Lekker500 nieuw opgenomen: ‘Het dessert is ijs van beerenburg met een krokante ring van pepermunt, boerenmeisjes en een mooie saus van duindoornbes en olijfolie. Wat een aanwinst voor deze regio’.    

Inauguratie

Op de jaarvergadering bij restaurant Da Vinci in Maasbracht zijn de nieuwe leden geïnaugureerd. Vanaf januari 2020 zullen de nieuwe leden dan ook met trots het schild van Alliance Gastronomique op de gevel dragen. Het toetreden van de nieuwe leden was niet de enige verschuiving binnen Alliance. Marc van Gulick heeft tijdens deze jaarvergadering de voorzittershamer overgedragen aan Gerard Wollerich. Lees hier meer over deze wisseling van het voorzitterschap.

Alliance Gastronomique

Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants ontwikkelde zich de afgelopen 52 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De leden van Alliance Gastronomique vinden elkaar in een passie voor perfectie. Voor hun gasten staat Alliance borg voor topkwaliteit, creativiteit en oog voor detail.

Redactie Lekker