Nieuws

Apps om je kookvaardigheden te verbeteren

Ben jij niet zo’n keukenprins of -prinses en ken je maar een paar recepten? Gelukkig kun je op veel plekken terecht om meester in de keuken te worden.

Koken met app

Vraag eens een kooklesje bij je ouders of vrienden of pak het groter aan: volg een kookworkshop! Natuurlijk kun je ook gewoon een kookboek erbij pakken of kookfilmpjes op YouTube bekijken. Wat veel mensen echter niet weten is dat er ook veel goede kook apps bestaan. 

Waarom een kookapp?

Hoewel een filmpje op YouTube vaak al veel informatie geeft, is een kookapp toch net iets uitgebreider. Zo zit je niet vast aan de content uit het filmpje, maar kun je recepten in veel gevallen zelf aanpassen op basis van jouw behoeftes. In dit artikel lees je welke kook apps de moeite waard zijn om te bekijken als je je kookvaardigheden wilt verbeteren. Let op: als je geen goede wifi in de (buiten)keuken hebt, zorg dan dat je mobiel abonnement met voldoende data hebt, want de apps kunnen behoorlijk wat data vreten.

1. Yummly Recipes & Cooking Tools

De kookapp waar je nauwelijks omheen kunt is Yummly. De gratis en razend populaire kookapp geeft je een haast eindeloze lijst van recepten met per stap duidelijke kookinstructies. Het is bijna een kunst om de recepten te laten mislukken! Het mooie aan deze app is dat je recepten kunt aanpassen met bepaalde ingrediënten. Deze aanpassingen en je voorkeuren voor recepten en ingrediënten worden opgeslagen, zodat er recepten speciaal voor jouw voorkeur aan je worden voorgesteld. 

De zoekfunctie van de app is ook zeer uitgebreid. Heb je bijvoorbeeld bananen die meer dan rijp zijn? Zoek dan op het bepaalde ingrediënt en Yummly zal gepersonaliseerde recepten met bananen aan je voorstellen. Een nadelig aspect is dat de app alleen Engelstalig is. 

2. Kitchen Stories

Ben je op zoek naar een app waarin uitgebreide instructievideo’s in full HD te zien zijn? Dan is Kitchen Stories een goede app voor jou. Met video’s, handleidingen, stappenplannen en handige tips word je meester van een bepaald gerecht. Hierdoor weet je ook precies hoe lang het duurt om maaltijden klaar te maken en wat de moeilijkheidsgraad ervan is. Ook heeft de app een handige boodschappenlijst functie. Kies je een bepaald recept, dan wordt er automatisch een boodschappenlijst voor je samengesteld met de ingrediënten die nodig zijn voor het bepaalde gerecht. In de app zijn zowel Engelse als Nederlandstalige recepten te vinden. 

3. Sidechef

Voor de mensen die het vervelend vinden om telkens in een boek te bladeren of op een scherm te kijken is er SideChef. Net als een soort audiobook, heeft deze app een stem-instructie functie. Handig als je handen net onder de marinade  zitten. Met deze app kun je ook gemakkelijk instellen voor hoeveel personen je het recept gaat maken. De app past vervolgens automatisch de hoeveelheden aan, zodat je niet te veel of te weinig maakt. Met talloze recepten, handige tips en technieken is deze app ook een echte aanrader voor de kookliefhebber en voor de beginnende kok. 

Geïnspireerd geraakt? Met deze apps zul je merken dat koken gewoon een eitje is. Succes!

Redactie Lekker