Nieuws

Gouden Koksmuts voor Loohoeve op Horecava

Tijdens de Horecava in de Amsterdam RAI werd gestreden in het Nationaal Kampioenschap voor Koks. Dit jaar kwam De Loohoeve uit Schoonloo als winnaar uit de bus.

gouden koksmuts loohoeve

Het keukenteam, bestaande uit Marleen Brouwer, Jeroen Brouwer en Jorgo Tzanos, nam het op 8 januari tijdens de Horecava op tegen 7 andere teams. De deelname van De Loohoeve was al een overwinning op zich, omdat doorgaans uitsluitend sterrenrestaurants aan het NK mee mogen doen. Daadwerkelijk de Gouden Koksmuts winnen is dus als de kers op de taart.

Tijdens het NK kreeg elk keukenteam een black box met verschillende ingrediënten. Het team van De Loohoeve overtuigde de vakjury met op lage temperatuur gegaarde forel en met vijf bereidingen van knolselderij. Om de winst te vieren serveert het restaurant nu het All-in Gouden Koksmutsmenu, zodat iedereen van de winnende gerechten kan genieten.

De overwinning onderstreept het toenemende succes van De Loohoeve. In de nieuwste Lekker500 kwam het restaurant al nieuw binnen in de Top-100, op nummer 100. Marleen Brouwer won eerder al tweemaal het Bronzen Koksmes (NK leermeester-leerling), de reden dat de jury dit jaar besloot om De Loohoeve wel te laten deelnemen aan het NK.

Foto: Horecava

Redactie Lekker

Tags

gouden koksmuts, koksmuts, nk koks, nationaal kampioenschap voor koks, loohoeve, schoonloo, marleen brouwer, jeroen brouwer, jorgo tzanos, horecava