Nieuws

Josean Alija gastchef RIJKS®

Joris Bijdendijk van RIJKS® en Josean Alija van Nerua van het Guggenheim Museum in Bilbao organiseren op 2, 3 en 4 november een driedaags gastchef evenement in RIJKS® te Amsterdam.

RIJKS restaurant

Tijdens het evenement creëren chefs Bijdendijk en Alija een speciaal menu bestaande uit vijf gangen tijdens de lunch en acht gangen tijdens het diner. Beide restaurants behoren tot de top 10 van beste museumrestaurants ter wereld.

Guggenheim

Alija kookte in zijn jonge jaren in verschillende traditionele Baskische restaurants en high-end keukens om zo zijn persoonlijke stijl te ontwikkelen. Het was altijd al zijn grote droom om een eigen restaurant te openen en de gastronomische cultuur van Bilbao op de kaart te zetten. In 2011 opende Alija restaurant Nerua in het wereldberoemde Guggenheim Museum in Bilbao. Datzelfde jaar ontving het restaurant een Michelinster. In 2015 werd Nerua geïntroduceerd op The World’s 50 Best Restaurants lijst, waar het restaurant momenteel op nummer 57 staat.

Benieuwd naar het bijzondere menu van Alija en Bijdendijk? Reserveren kan via rijksrestaurant.nl.

RIJKS® in lekker500

Restaurant RIJKS® is al jaren een vaste waarde in restaurantgids Lekker500. In editie 2018 stond dit restaurant op plaats 64 in de Top-100. De nieuwe editie van Lekker500 ligt 30 oktober in de winkels. Wil je de gids op dag van verschijning  ontvangen? Reserveer de gids dan nu alvast via deze link en betaal geen verzendkosten.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: RIJKS®

Tags

josean alija, nerua, RIJKS®, joris bijdendijk, gastchef, guggenheim, bilbao