Nieuws

Lotte Wolf Dag

De WineWolf Foundation, een stichting opgericht ter nagedachtenis aan vinoloog Lotte Wolf, organiseert de Lotte Wolf Dag en opent tijdelijk Weinerei WOLF.

Lotte Wolf

Inmiddels is het een jaar geleden dat gedreven sommelier en wijnmaakster Lotte Wolf plotseling overleed. De WineWolf Foundation, een stichting opgericht ter nagedachtenis aan de vinoloog, organiseert de Lotte Wolf Dag en opent tijdelijk Weinerei WOLF. De eerste editie van de Lotte Wolf Dag is op maandag 7 oktober 2019.

Lotte Wolf Dag

Deze dag is compleet geïnspireerd op de sommelier en wijnmaakster. Er staan verschillende onderdelen op de planning, zoals een besloten proeverij van zowel favoriete als eigen wijnen van Lotte, en een besloten lunch in restaurant Bridges. De besloten lunch is wederom een eerbetoon aan Lotte doordat deze verzorgd wordt met gerechten van en door chefs waar ze mee heeft samengewerkt: Sergio Herman, Syrco Bakker, Andrés Delpeut en Pascal Duvivier. Een toevoeging op deze dag is de uitreiking van de WineWolf award. Dit is een nieuwe prijs voor een jong, vrouwelijk wijntalent. Om de nagedachtenis aan Lotte compleet te maken wordt er ook nog een tijdelijke wijnbar geopend.

Weinerei WOLF

De eendaagse wijnbar opent op de avond van 6 oktober, wat de vooravond van de Lotte Wolf Dag is. De deuren worden geopend in het iconische, luxe vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, waar Lotte de laatste jaren werkzaam is geweest als wine-director. In deze wijnbar mogen de gasten naar eigen inschatting de rekening betalen, op basis van het aantal gedronken glazen. Weinerei WOLF geeft gasten de mogelijkheid om te proeven van de wijnen die de vinoloog zelf heeft gemaakt onder de naam Lotte Wolf: touch of Dutch.

De deuren van Weinerei WOLF zijn voor iedereen open en is geopend op zondag 6 en maandag 7 oktober van 16:00 tot 22:00 uur.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: De Nieuwe Garde KRO-NCRV

Tags

Lotte Wolf Dag , Lotte Wolf, Vinoloog, weinerei, sommelier, WineWolf Foundation, wijnbar